Praktijk voor Natuurgeneeskunde Yvonne Somers1. Cranio-sacraal therapie

Cranio-Sacraal therapie is ontstaan uit de osteopathie. Men denkt altijd dat de schedel één hard bot is, waarin geen beweging mogelijk is, maar al in 1920 ontdekte William Sutherland dat er wel degelijk een beweging in de schedel is.
Het is een techniek om de blokkades in de natuurlijke beweging van het hersenvocht te re-stimuleren. Dit vocht stroomt tussen het cranium (schedel) en het sacrum (heiligbeen). Zoals ook het bloed, de lymfe, de organen een ritme hebben, heeft ook het cranio-sacraal vocht een ritme. Door een kleine beweging, of zachte druk kan een geblokkeerde stroming op gang gebracht worden.
De duur van een behandeling kan variëren van 1 uur tot 1,5 uur.


2. Viscerale manipulaties

Zijn gerichte manuele technieken die het herstel van de beweeglijkheid van het bindweefsel rond organen verbeteren.
Langdurige of terugkerende klachten blijken vaak het gevolg van een aandoening aan een inwendig orgaan. Ieder orgaan heeft een beweeglijkheid. Wanneer deze beweeglijkheid iets minder is, is de werking van dat orgaan ook minder.
Een voorbeeld is b.v. het bindweefsel van de nier, die zit o.a. vast aan het middenrif. Een nier gaat per ademhaling 3-4 cm op en neer. Dit betekent 600 meter per dag. Wanneer deze nier beperkt is in zijn beweging, dan gaan de verbindingen naar andere delen van het lichaam trekken, waardoor er bv rugpijn, pijn bij ademhalen, zelf pijn aan de voeten (binnenkant) kan ontstaan.
Vermindering van beweeglijkheid van de organen kunnen bv ontstaan door verklevingen in het bindweefsel door ontstekingen of operaties of door stress.
De duur van een behandeling is ongeveer 30 minuten.
Het is geen pijnlijke of belastende behandeling.

3. Bowen therapieEen bijzondere en zeer effectieve manuele behandelingsvorm 
Bowen is een lichaamsgerichte techniek waarbij met duim en wijsvingers korte dwarse/rollende bewegingen gemaakt worden over spieren en bindweefsel. Er wordt geen kracht gebruikt en de behandeling is dus niet pijnlijk. Gedurende de behandeling worden korte pauzes ingelast om het lichaam de gekregen impulsen te laten verwerken. Gevolg is dat het autonome zenuwstelsel zichzelf gaat resetten en ongehinderd een eigen genezingsproces in gang kan zetten. 
De Bowen Techniek heeft een dusdanig effect op het lichaam dat genezing wordt bevorderd, pijn afneemt en de patiënt zijn energie terugkrijgt. Een behandeling wordt als zachtzinnig, subtiel en ontspannend ervaren. Is geschikt voor mensen van alle leeftijden.
De Bowen techniek is voor mensen van alle leeftijden veilig en geschikt. Door de flexibele mogelijkheden kan de behandeling worden aangepast aan de gevoeligheid van baby's en jonge kinderen of aan de zwakke conditie van een oudere. Meestal kan er gewoon door lichte kleding heen worden gewerkt.

TIJDENS EN NA DE ZWANGERSCHAP:

Bowen babyComfortabeler naar de bevalling kan middels de Bowen Techniek.
De aanstaande moeders kunnen gedurende de gehele behandeling blijven zitten en dat maakt deze techniek voor hen uitermate geschikt. 
Bowen helpt te ontspannen in alle maanden van de zwangerschap, bijvoorbeeld bij ongerustheid over de ontwikkeling van de baby of als het lichaam "van slag" is door de verandering in de hormoonhuishouding.
In verloop van de zwangerschap verplaatst het zwaartepunt van het lichaam, 
hierdoor verandert de belasting van de wervelkolom voortdurend. 
Niet alleen zijn de wervelkolom en het bekken kwetsbaar ook wordt het bekken soepeler door de hormonale invloeden tijdens het laatste deel van de zwangerschap als voorbereiding op de bevalling.

De techniek helpt bij:

- herstel van de houding
- lage rugpijnen
- borstontsteking
- hormoonspiegel schommelingen
- postnatale depressie

Ook het kindje kan na de geboorte behandeld worden, dit omdat de bevalling heel heftig kan zijn voor moeder en kind, tegen kolieken en bijvoorbeeld de hik. 
De duur van een behandeling is ongeveer 45-50 minuten.

4. Warm water massage

Bij deze vorm van massage wordt de behandeling gegeven op een kussen gevuld met warm water. U ligt dan op uw rug op de massage bank. Door de warmte van het water en de druk van het lichaam ontstaat dan een ontspanning in de spieren. De massage vindt plaats met olie tussen het kussen en het lichaam. Door de masserende handen, de warmte van het kussen, de druk van het lichaam wordt er een ontspanning van de spieren bereikt, de doorbloeding wordt vergroot, waardoor weer een betere afvoer van de afvalstoffen wordt bereikt. Warm water geeft een natuurlijke ontspanning en verzacht de pijn in spieren en gewrichten.

5. Voetreflexzone therapie

De voet is een vergeten lichaamsdeel. Eigenlijk is dat jammer, want via de voet kan het gehele lichaam worden behandeld. Alle reflexzones van het hele lichaam bevinden zich in de voet. Zo worden klachten behandeld, zonder dat het klachten gebied behoeft te worden aangeraakt.
Bij sommige klachten werkt het onmiddellijk (zoals bij enorme darmklachten), bij andere klachten heeft het iets meer tijd nodig.
Een voetreflexzone behandeling geeft aan zowel lichaam als geest een enorme ontspanning.
De duur van een behandeling is 45 minuten.

6. Stoelmassage

De stoelmassage wordt uitgevoerd op een speciaal ergonomische stoel, die uitnodigt tot ontspanning. Het hoofd, nek schouders, armen, rug en benen worden door middel van drukpunten (acupressuur) behandeld. Hierdoor ontstaat een verbetering van de bloedsomloop, stimuleert de lymfebanen, zodat afvalstoffen snel worden afgevoerd. Na de massage voelt u zich fitter en ontspannen en de massage heeft een gunstig effect op de concentratie.
Waar en voor wie:
Op kantoren voor al uw medewerkers
Beursen of openingsdagen (als promotie)
Duur: 10 of 20 minuten

Voordelen op een rij:
-effectief: ziekte verzuim daalt bij een regelmatige stoelmassage
-laagdrempelig: massage wordt over de kleren heen gegeven
-gemakkelijk: massage kan overal en op elk gewenst tijdstip worden gegeven
-voordelig: een massage duurt hoogstens 20 minuten
-controleerbaar: door gebruik van evaluatie formulieren kunt u het effect meten
-fiscaal aantrekkelijk: voor werkgever zijn de kosten fiscaal aftrekbaar

7. Sportmassage Sportmassage is de bekendste vorm van massage en geschikt voor iedereen die problemen heeft op het gebied van spier- en gewrichtspijnen of overmatige vermoeidheid.
Het is tevens een uitstekende manier voor een ieder met een drukke levensstijl om te ontspannen bij stress gerelateerde problemen.
Sportmassage verzorgt:
- een betere afvoer van de afvalstoffen.
- een goede bloedcirculatie ter stimulatie voor een sportprestatie.
-spierontspanning, verzachten (verhelpen) van spierpijn en /of spierverharding
. Duur: 30-60 minuten

8. ShiatsuShiatsu bestaat uit veel technieken, die de energiestroom kunnen beïnvloeden. Door middel van acupressuur, het uitoefenen van druk op bepaalde punten, wordt die energie stroom bevorderd. Shiatsu zou ook acupunctuur zonder naald genoemd kunnen worden.

Herstel snel!

Praktijk Yvonne Somers
Herenweg 108 A
2465 AJ Rijnsaterwoude
E-mail: info@herstel-snel.nl
Telefoon: 0172-500266 / 06-
54304872

Wilt u meer weten over de behandelingen, 
maakt u dan een afspraak via ons contactformulier.

foto massage

Aangesloten bij: RBCZ

logo RBCZ

Aangesloten bij: NVST

logo NVST