Praktijk voor Natuurgeneeskunde Yvonne Somers


Gericht op u persoonlijk

Welke behandeling of combinatie aan behandelingen voor u het beste is, hangt af van uw totale lichaamsbeeld. Ik kijk daarom niet alleen naar uw klachten, maar naar uw hele lichaam, uw voedings- en bewegingspatroon en uw persoonlijkheid. Het beeld dat daaruit naar voren komt, is de basis van een persoonlijk behandelplan waarin naast natuurlijke behandelingen ook voedingsadviezen en speciale oefeningen opgenomen kunnen zijn.

Elk behandelplan is voor iedereen weer anders. Voor één klacht kan ik verschillende behandelingen gebruiken en één bepaalde behandeling kan voor verschillende klachten een oplossing zijn.

Oorzaken aanpakken

Voor alle duidelijkheid: ik ben geen arts. Ik schrijf geen medicijnen voor en verricht geen ingrepen, maar stimuleer het natuurlijke genezingsproces zonder het lichaam extra te belasten met medicijnen. Het gaat bovendien om echt herstel waarbij de oorzaken van de klachten worden aangepakt en niet alleen de symptomen.

Yvonne Somers

In de Media


Onder de aandacht: Hulp voor kinderen met astmaRijnsaterwoude.In oktober start Praktijk voor Natuurgeneeskunde Yvonne Somers een programma voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar met Astma.
Doel is om binnen een tijdbestek van 1 maand te komen tot een betere ademhaling( minder aanvallen), en daardoor ook tot minder medicijngebruik . Door middel van spelletjes wordt geleerd hoe de kinderen het beste kunnen ademhalen. Dit gebeurt in de eerste week bijna dagelijks. Resultaat is in de meeste gevallen kunnen de kinderen zelf een aanval opvangen zonder extra medicijngebruik in de vorm van een inhalator. Het programma bevat ook een aantal behandelingen, om de ademhalingsspieren te ontspannen en voedings-adviezen. Dit alles is geheel kindvriendelijk. De begeleiding zal 2 maanden duren. Het resultaat zal na 2 maanden merkbaar en meetbaar zijn. Ook oudere kinderen en volwassenen kunnen worden behandeld. Vele verzekeraars vergoeden de behandelingen.

Bron: het witte weekblad 3 september 2008

Persbericht zomer 2006:

"Vraag me niet hoe het kan, maar het helpt"
Therapeute Yvonne Somers uit Rijnsaterwoude bindt strijd aan met hooikoorts.
krantenfoto

RIJNSATERWOUDE -Het is een opvallende advertentie. 'Hooikoorts? Drie behandelingen en u geniet van een mooie zomer!' Therapeute Yvonne Somers uit Rijnsaterwoude zit erachter. Ooit een van de Dames van Alphen, maar tegenwoordig heeft ze een praktijk waarbij ze als masseur tal van aandoeningen bestrijdt.
Hooikoorts? Dat is toch die allergische reactie op pollen in de lucht waar geen kruid tegen gewassen is? Somers lacht om die veronderstelling. "Met voetreflexologie kon ik hooikoorts inderdaad niet verhelpen. Daar om ben ik verder gaan zoeken. En zo ben ik op de zogeheten Bowen-techniek gestuit. Dat is een door de Australiër Tom Bowen ontwikkelde techniek, waarbij met duimen en vingers een korte rollende beweging over de spieren wordt gemaakt. Vraag me niet hoe het kan, maar het helpt!'

Van origine is Somers boekhouder. In 2004 ging ze samen met Hermien Kooijman het gebouw De Dames van Alphen, het voormalige Nabij, exploiteren aan het Alphense Lauraplein. Dat avontuur duurde een half jaar. Toen stapte ze eruit en ging ze zich steeds meer specialiseren als therapeut. De Dames van Alphen is inmiddels ter ziele. "Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in het menselijk lichaam. Maar als gescheiden vrouw met vijf kinderen moest ik werken voor de kost. Op een gegeven moment ben ik toch de cursus sportmassage gaan doen.

Er ging een wereld voor me open. Daarna volgden stoelmassage en voetreflexologie. Ik had een enorme honger naar alles wat met het functioneren van het lichaam te maken heeft." Een eigen praktijk was dus onvermijdelijk. De Rijnsaterwoudse vindt zichzelf absoluut geen zweverig type. "Nee hoor, ik sta met beide benen op de grond. Hallo, ik ben boekhouder. Ik ben gewend met cijfers om te gaan. Daarom help ik altijd eerst een paar klanten gratis. Om te zien of een behandeling echt wel resultaat heeft. Zo claimt Bowen ook te helpen bij de vermoeidheids- ziekte fibromyalgie. 

Dat wil ik dan eerst weleens uitproberen. In de Alphense vestiging van ziekenhuis Rijnoord is geregeld een inloopochtend voor fibromyalgie patiënten. Helaas houdt de coördinator me buiten de deur en wil ze mijn folders ook niet uitdelen. Jammer, want de patiënten wilden misschien best wel als proefkonijn dienen. Baat bet niet, dan schaadt bet niet, zou ik zeggen." Zo moet Yvonne Somers wel vaker opboksen tegen vooroordelen over het 'alternatieve circuit'. "Ik speel geen dokter en ik verricht ook geen wonderen. Het enige dat ik probeer, is klachten van mensen weg te nemen. Ik heb heel wat mensen met gewrichtsklachten, die van artsen hadden gehoord dat ze ermee moesten leren leven, kunnen helpen." Sinds ze is overgestapt op de Bowen-techniek ziet ze het percentage geslaagden stijgen. 

"Ik heb een vrachtwagenchauffeuse met rugklachten als klant. Elke veertien dagen masseerde ik haar. Sinds ik Bowen doe, blijven de klachten veel langer weg. En de klanten ook. Het kost me uiteindelijk dus klandizie. Maar ik doe het niet voor het geld. Geloof me, als boekhouder verdiende ik meer." Somers rekent 45 euro voor een behandeling.

Bowen claimt verlichting te bieden bij een lange lijst van aandoeningen: van bedplassen tot ademhalingsproblemen en van migraine tot hoge bloeddruk. "Natuurlijk is er altijd een percentage bij wie een behandeling niet aanslaat. Tja, waarom krijgt de een wel hooikoorts en de ander niet? Het heeft te maken met weerstand en het zelf- herstel1end vermogen van het lichaam. In feite pak je met Bowen het hele lichaam aan, de holistische aanpak. Daarbij is dan het accent bijvoorbeeld op hooikoorts te leggen." Hooikoorts is inderdaad heel lastig te bestrijden", erkent Somers. "Men loopt rond met sprays, pillen en homeopathische middelen. 

Eigenlijk moeten mensen het probleem bestrijden voordat de verschijnselen de kop opsteken. Wie zich vroeg meldt, kan ik bijna altijd hooikoortsvrij door de vervelende maanden loodsen. Anders wordt het een kwestie van meer lucht geven. Het zijn echter niet al1een de luchtwegen en de neus. Het is het hele lichaam. Toen het halverwege mei zulk mooi weer was, mailde een cliënt mij dat ze niet hoefde te niezen en geen zonnebril op hoefde. Ze had alleen een beetje prikkel in de neus. Dat was in jaren niet gebeurd."

Herstel snel!

Praktijk Yvonne Somers
Herenweg 108 A
2465 AJ Rijnsaterwoude
E-mail: info@herstel-snel.nl
Telefoon: 0172-500266 / 06-
54304872

foto behandelplan

Aangesloten bij: RBCZ

logo RBCZ

Aangesloten bij: NVST

logo NVST