FAQ

Veelgestelde vragen

Wat zijn natuurgeneeswijzen?
Natuurgeneeswijzen benaderen de patiënt holistisch, dus als één functionerend geheel. Wanneer ik je behandel kijk ik daarom niet alleen naar de klacht waarmee je bij me aanklopt, maar ook naar de mogelijke oorzaken ervan. Zo creëer ik omstandigheden waarbij het lichaam zichzelf kan herstellen. Een emotioneel probleem (bijvoorbeeld stress) kan lichamelijke gevolgen hebben (bijvoorbeeld rugpijn of nekpijn).  Natuurgeneeskundigen stellen het 'zelfgenezend vermogen' van het lichaam centraal en zien ziekte als een gevolg van het ophopen van afvalstoffen.

Hoe werkt het zelfherstellend vermogen van het menselijk lichaam?
Met mijn behandelingen activeer ik het zelfherstellende vermogen van je lichaam op een effectieve manier. Ik neem blokkades weg en stimuleer de energie, waardoor je gaat ontspannen en de doorbloeding en doorstroming in je lijf verbetert. En als vanzelf neemt dan ook je energie weer toe en herstel je sneller. Vaak heb ik daar maar 2 of 3 behandelingen voor nodig, in combinatie met een paar simpele oefeningen voor thuis. Van alle therapieën die ik beheers, kijk ik welke (combinatie) het beste past om jou snel weer in balans te brengen, te genezen en gezond(er) te maken. Daarbij kijk ik niet alleen naar de hoofdklacht, maar naar je hele lichaam.  

Wat kost een behandeling bij Herstel Snel?
Afhankelijk van de toegepaste therapie duurt een behandeling bij Herstel Snel
60 of 30 minuten. 

De vergoeding voor een behandeling van 1 uur € 65,00
De vergoeding voor een behandeling van een half uur € 35,00
De vergoeding voor Medical taping (15 minuten) € 17.50

Moet ik betalen voor het intakegesprek?
Bij een eerste bezoek vindt een intakegesprek plaats. Voor dit intakegesprek breng ik niets in rekening. 

Wat vergoedt mijn ziektekostenverzekering?
In principe worden alle door mij toegepaste therapieën erkend en vergoed door de verschillende Nederlandse zorgverzekeraars. Hoeveel en hoe vaak je vergoed krijgt, hangt uiteraard af van jouw verzekeringspakket. Raadpleeg daarvoor je verzekeringsvoorwaarden.

Kan ik een afspraak kosteloos annuleren?
Een consult kan kosteloos worden geannuleerd, als dit minimaal 24 uur van tevoren telefonisch, per e-mail of WhatsApp wordt aangegeven. Wanneer je niet komt opdagen of een afspraak te laat annuleert, moet ik helaas € 35,00 in rekening brengen.

Is Herstel Snel aangesloten bij officieel erkende beroepsverenigingen? 
Herstel Snel is aangesloten bij:
Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ)
Nederlandse vereniging van Soma Therapeuten (NVST)