Referenties

Yvonne Somers werkt vanuit een holistische aanpak. Zij is gespecialiseerd in het toepassen van diverse natuurlijke geneeswijzen zoals EMDR, Bowen therapie, voetreflextherapie, therapeutisch tapen, cranio-sacraaltherapie, ciscerale manipulaties en meer. Hieronder vind je een aantal referenties van tevreden cliënten


 

Syndroom van Tietze - Alle pijn weg dankzij therapeutisch tapen

Het was een behoorlijke schok toen de arts me vertelde dat ik lijd aan het syndroom van Tietze, een chronische irritatie van het kraakbeen tussen borstbeen en eerste ribben. De pijn was verschrikkelijk en per dag slikte ik twee diclofenacs plus nog enkele paracetamolletjes! Gelukkig had Yvonne een passende therapie voor mij: therapeutisch tapen. Vrijdagochtend had ik mijn pijnstillers nog ingenomen en vrijdagmiddag behandelde Yvonne me. Ze tapete me deskundig in en sinds die dag heb ik geen pijnstiller meer aangeraakt! Dankzij de tape wordt ook de chronische ontsteking langzamerhand minder erg. 

Marjan 


 

Hoogtevrees – Géén hoogtevrees meer dankzij EMDR

Hoogtevrees is vreselijk en ik ging het steeds meer als een beperking in mijn privéleven ervaren. Mijn vakantie naar de Pyreneeën (met veel hoge bergen!) was de aanleiding om een bezoek aan Yvonne te brengen. Ik kon nog vóór de vertrekdatum bij haar terecht en daarmee heeft ze mijn vakantie een gouden randje gegeven. Ze gaf me een EMDR-behandeling en die zorgde ervoor dat ik zonder enige vrees in Andorra op een plateau heb gestaan. En dan heb ik het dus over een plateau dat op 400 meter hoogte wel 15 meter uit de berg stak! Ik heb dit als een geweldige overwinning ervaren en merk dat mijn hoogtevrees na één behandeling echt helemaal weg is. Op grote hoogte genieten van dieptes, hoogtes en mooie uitzichten is geen probleem meer. Onlangs nog genoot ik in Leeuwarden bovenop de Achmea Toren op 144,7 meter hoogte van het uitzicht op de stad en enkele Waddeneilanden in de verte. Ik ben Yvonne zó dankbaar!

HermanPosttraumatische stress – Géén nare herinneringen meer dankzij EMDR 

Al jaren had ik last van de gevolgen van een trauma dat ik ooit heb opgelopen. En dat beperkte me behoorlijk in mijn sociale leven. Al na de eerste EMDR- behandeling merkte ik dat de sterke emoties die ik daarbij voelde minder heftig waren geworden. Inmiddels heb ik een tweede behandeling gehad en opnieuw is de kracht van die gevoelens een stuk minder. Ik vind het geweldig wat Yvonne doet, het is een therapie waar ik heel veel aan heb en ik beveel het iedereen met trauma’s, onverwerkte emoties en gevoelens van verlies, van harte aan. Het is een vriendelijke therapie, die snel verbetering geeft.

Margriet Hoogzwanger – Ontspannen met de warmwatermassage

Zwanger zijn is heerlijk, maar oei, het vergt af en toe wel veel van je rug en je bekken! Ook hoogzwanger ging ik regelmatig naar Yvonne om even heerlijk bij te tanken. Het fijne van Yvonne is, dat ze verschillende therapieën kan combineren in één behandeling. Eerst masseerde ze me dan even heerlijk op het warmwaterkussen (behandeling warmwatermassage), waardoor de spieren van mijn rug weer ontspannen en verwarmd werden. Dan volgde een voetreflexzonetherapie, zodat ze allerlei kleine kwaaltjes even kon aanpakken. En als laatste gaf ze me een behandeling met Bowen-therapie, zodat mijn bekken weer een stuk aangenamer voelde. Daarna kon ik altijd lekker ontspannen slapen. De behandelingen bij Yvonne gaven me een heerlijke boost en ik zou het elke zwangere vrouw aanraden.

MartineEMDR – Niet meer bang in de galerijflat van mijn ouders

Mijn ouders wonen op de vijfde verdieping van een galerijflat. Met mooi weer buiten zitten op hun balkon was altijd een hele uitdaging voor mij. Ik kwam niet verder dan wat angstig in de deuropening zitten, met nog net 2 poten van de stoel over de drempel en 2 op het balkon. Dat voelde nog veilig voor me en verder durfde ik niet. Yvonne heeft mijn hoogtevrees behandeld met EMDR. En geloof het of niet, al de volgende dag durfde ik op het balkon tegen de reling aan te gaan staan en genoot ik voor de eerste keer van het mooie uitzicht! Wat een overwinning. En wat een bevrijding.

Claudia


Allergieën – Eindelijk kan ik weer ruiken!

Omdat ik niet alleen een huismijtallergie heb, maar daarnaast ook allergisch ben voor katten (en in mindere mate voor honden), heb ik vaak last van een verstopte neus en vrijwel geen reukvermogen meer. Wat ben ik blij dat ik terecht ben gekomen bij Yvonne! Ze is een echt mensen-mens, neemt alle tijd voor je en luistert aandachtig naar je klachten. Ze behandelde me met een slimme combinatie van therapieën en gaf me ook een paar oefeningen voor thuis mee. En het mooie is: in korte tijd is mijn conditie verbeterd, heb ik eindelijk geen neusdruppels meer nodig en komt mijn reukvermogen langzaam weer terug. Heerlijk. Ik kom nu om de drie weken even langs en na elke sessie voel ik dat mijn lichaam zichzelf weer verder aan het herstellen is. Deze ‘wondertherapeut’ is een echte aanrader.

Sjaak