Lezingen en workshops

Amoghasiddhi
Cursus voetreflexzonetherapie

Dit is een praktische cursus van 10 lessen van 2,5 uur. Na deze cursus kun je je kinderen, familieleden en vrienden (en niet te vergeten jezelf!) helpen bij allerlei problemen.
De cursus kan zowel ‘s avonds als in de weekends worden gegeven.

Aangezien voetreflexzonetherapie het lichaam uitnodigt om het zelfherstellend vermogen te stimuleren, is het soort klachten dat behandeld kan worden zeer divers. Deze therapie kun je heel goed toepassen bij bijvoorbeeld blaasontstekingen, darmproblemen, verkoudheden of hormoonklachten. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Voetreflexzonetherapie helpt ook bijzonder goed om te ontspannen. 

Voeten liegen niet
Voetreflextherapie is een vaak toegepaste massagetechniek. Net als in je voet, zitten ook in je handen en oren alle reflexzones van je lichaam. Wij richten ons op de voet en voeten liegen niet. Wanneer een orgaan of lichaamsdeel niet helemaal goed werkt, voel je dat duidelijk tijdens de behandeling. De plek in de voet die overeenkomt met een niet goed functionerend orgaan wordt pijnlijk als je hem aanraakt. Het gehele lichaam staat in beide voeten geprojecteerd, als er dus een blokkade is, weerspiegelt zich dat in de voeten.

Oefenen, oefenen, oefenen
Het grootste gedeelte van de cursus bestaat uit praktijkoefeningen. Maar er komen ook zaken aan bod als: gezondheidstoestand, contra-indicaties: wanneer mag voetreflex wel worden toegepast en wanneer niet. Kortom het is een cursus waarbij je snel (letterlijk) de kneepjes van het vak leert. 
Meer weten over voetrefelexzonetherapie? Klik hier.

Heb je interesse in deze cursus?
Je kunt me e-mailen, bellen of whatsappen. Hier vind je mijn gegevens. Ik werk met groepen van 4-6 personen en plan een nieuwe cursus in, zodra er zich 4 mensen hebben aangemeld. 


Cursus: Hoe verbeter ik mijn oogsterkte?

Heb je het helemaal gehad met je bril? Of heb je nog nooit een bril gedragen, maar merk je dat je er nu toch echt een nodig hebt om in de verte te kijken of een boek te lezen? In deze compacte cursus leer je, hoe je zélf je oogsterkte gemakkelijk kunt verbeteren. En dan heb je die bril helemaal niet meer nodig!

Eenvoudig te leren oefeningen
In slechts twee avonden leer je allerlei eenvoudige, maar zeer doeltreffende oefeningen die er al snel toe zullen leiden dat je beter kunt zien. Zowel dichtbij als veraf. Wanneer je deze oefeningen iedere dag doet (ongeveer 30 minuten, verdeeld over de gehele dag), kun je zelfs al binnen 14 dagen een verbetering ondervinden in je ogen. Die verbetering kan resulteren in een afname van de sterkte van je brillenglazen met ongeveer 0,5 per maand. Of je nu verziend- of bijziend bent of een cilinder hebt, deze oefeningen werken echt!

Deze cursus is geschikt voor zowel volwassenen als voor kinderen vanaf 14 jaar.

Redenen om de cursus te volgen:

 • je hebt een hekel aan je bril, en je wilt geen bril meer dragen
 • je hebt lenzen, maar die vind je knap lastig
 • je ogen gaan achteruit en je wilt niet aan de bril
 • je wilt graag van de kosten af van een bril


Heb je interesse in deze cursus?
Je kunt me e-mailen, bellen of whatsappen. Hier vind je mijn gegevens. Ik werk met groepen van 4-6 personen en plan een nieuwe cursus in, zodra er zich 4 mensen hebben aangemeld.Cursus: Help! Ik snurk.

Snurken is meestal niet het probleem van de snurker zelf, want die slaapt als hij ligt te ‘zagen’. Snurken is veel meer een probleem voor de omgeving van de snurker. Een partner kan behoorlijk geïrriteerd kan raken, wanneer hij of zij slaapgebrek krijgt door het snurken van de ander. Deze avond is uiterst geschikt voor zowel de snurker zelf als voor zijn partner, zodat je elkaar kunt ondersteunen. 

In één avond leer je hoe je van snurken afkomt
In slechts 1 avond leer je in 1,5 tot 2 uur je hoe je je neus vrij kunt maken, waardoor je gemakkelijker door je neus ademt. Overdag, maar vooral ’s nachts. Als je de aangereikte oefeningen iedere avond even doorneemt, kun je al na twee weken succes boeken. Het mes snijdt dan aan twee kanten. Jij slaapt veel lekkerder en wordt uitgeruster en zonder droge mond wakker. Maar ook je partner zal je dankbaar zijn dat hij of zij lekker kan doorslapen en niet meer wakker schrikt van jouw gesnurk.

Oorzaken van snurken
Snurken kan verschillende oorzaken hebben en komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. Enkele oorzaken op een rijtje:

 • als je ouder wordt verslappen de spieren in je keel
 • overgewicht
 • alcoholgebruik
 • medicatie
 • chronische verkoudheid 

Redenen om deze compacte workshop te volgen:

 • je gunt je partner ook zijn/haar slaap
 • niet meer wakker worden met een droge mond
 • je slaapt beter en wordt uitgerust wakker

Apneu en circulaire ademhaling
Apneu ontstaat door jarenlang snurken en kan worden verholpen door het aanleren van de circulaire ademhaling. Voor het aanleren van deze specifieke ademhaling is een andere, intensievere aanpak nodig. 

Heb je interesse in een van deze cursussen?
Wil je graag van je gesnurk of apneu af? Je kunt me e-mailen, bellen of whatsappen. Hier vind je mijn gegevens. Ik werk met groepen van 4-6 personen en plan een nieuwe cursus in, zodra er zich 4 mensen hebben aangemeld.


Lezingen

Herstel Snel geeft ook lezingen van 1,5 à 2 uur over verschillende onderwerpen. Wil je méér weten over spijsvertering, schouder- nek- en rugklachten, hooikoorts en allergieën of astma? Neem contact op met Yvonne Somers dan maken we een afspraak. Hier vind je mijn gegevens.